De visie ‘Hof van Bethanië’ voorziet in nieuwbouw van een intramuraal verpleeghuis voor bewoners met dementie (PG) en een dementie-expertisecentrum in een groene parkstructuur met looppaden, belevingstuin, dierenweide en klein bijeenkomstgebouw (healty environment). Activ begeleidt namens Bethanië zowel bij de grondaankoop als de nieuwbouwontwikkeling en realisatie.
Vastgoed èn bouwmanagement
Stichting Bethanië had ene mogelijkheid het aangrenzende perceel van Tuincentrum Harkes aan te kopen om haar visie te verwezenlijken. Ze heeft Activ ingeschakeld om deze aankoop tot stand te brengen, evenals het vertalen van haar visie in een ruimtelijk en functioneel programma (PvE). Tussentijds hebben we deze PvE’s met de afdeling stedenbouw van de gemeente Ede en architecten TVA en Poelmans Reesink tot een ontwerp uitgewerkt, inclusief haalbare businesscase.
Momenteel vertegenwoordigd Activ Bethanië in haar ‘Hof van Bethanië’ ontwikkeling, die zowel in een verbouwing van het bestaande hoofdgebouw voorziet als in de nieuwbouw en terreinontwikkeling. Hierbij wordt de ontwikkeling met adviseurs fasegewijs verder uitgewerkt tot vergunningaanvraag en aannemersselectie, waarna met de gekozen uitvoerende partij(en) de engeneering en uitvoering zal plaatsvinden, waarbij Activ toezicht en directie voert.
Gedurende het gehele proces staat Dirk van Suilichem bestuur en directie Willy de Groot-van Saane en Ben van Gils als stuurgroeppartner bij in hun interne en externe communicatietraject, zoals interne werkgroepen, omwonenden (buurtparticipatie), cliënten- & ondernemingsraad en raad van toezicht om draagvlak, input en/of besluitvorming tot stand te brengen voor een soepel proces.
Uitvraag
De uitdagingen voor de planontwikkeling waren naast financiële haalbaarheid, netcongestie, de directe nabijheid van Natura2000, interne afspraken, flora-fauna en stedenbouwkundige randvoorwaarden divers.
Er lag een concept, maar die was aantoonbaar onhaalbaar, waardoor Activ de uitdaging kreeg in korte tijd alsnog een nieuw voorstel te realiseren, die zowel door Bethanië zelf alsook de gemeente Ede, de interne organisatie alsook de omwonenden gewaardeerd werd èn financieel haalbaar was, op basis waarvan de grond gekocht kon worden.
Dat is gelukt! Er ligt een prachtig haalbaar en duurzaam plan voor zowel nieuwbouw- als verbouw, waar alle partijen hun waardering en steun voor uitgesproken hebben. De gronden zijn aangekocht, aansluiting is toegezegd, stikstofdepositiemaatregelen zijn inzichtelijk en de adviseurs zijn gestart met de fasegewijze planuitwerking. Een genot om te mogen coördineren en t.z.t. tot realisatie te brengen.
Meer weten over dit project?
Neem dan gerust contact op. Wij helpen u graag!
"*" indicates required fields